Skip to main content

Kik vagyunk?

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház különleges célú intézménye, melynek feladata a diakónia, azaz a szeretetszolgálat végzése, fejlesztése és támogatása. Ezen Jézus Krisztustól kapott küldetésünket a betegek, az idősek, a gyermekek, a családok, a fogyatékossággal élők, a szegények, a társadalomból kirekesztettek, a rászorulók és a menekültek felé végezzük non-profit formában. Honlapunkon részletesen tájékozódhat a tevékenységeinkről, támogathatja szolgálatunkat, vagy az itt szereplő elérhetőségeinken segítséget is kérhet tőlünk.

Bővebben küldetésnyilatkozatunkban ismerheti meg motivációnkat, részletes működésünket pedig a Szlovákiai Református Keresztyén Egyháznak a szeretetszolgálatról szóló 2/2022-es számú törvénye és a szervezeti és működési szabályzat szabályozza.

A Diakóniai Központ szolgáltatásairól a Szolgáltatásaink menüpont alatt tájékozódhat, az aktualitások a Hírek menüpont alatt érhetőek el, a megvalósult programjainkról pedig ajánljuk figyelmébe a JUTALOM című lapunkat. Amennyiben támogatni szeretné szolgálatunkat, annak lehetséges módjait megtalálja az Adományozás menüpontban.

Letölthető dokumentumok: